27 maj 2017
10:00

Alets IK

Referat: Tofta GOIF - Alets IK

Vi fick sätta klockan denna lördagmorgon men när det var dags för avspark kl 10 på natursköna Lindvallen var tjejerna vakna. Vi skapade omgående flera kvalificerade chanser så vi blev lite överraskade när det var Tofta GIF som tog ledningen. Det var en liten 7-mannaplan så inledningsvis var det ont om ytor och det gjorde att våra målförsök kom genom dribblingar och skott i trängda lägen. Fast sedan släppte det och vi gick upp till 3-1 men Tofta-tjejerna vände tillbaka och kvitterade till 3-3. Men i mellanperioden hade vi en period med bra fart där vi gick från 3-3 till 9-3 och ork och gnista hos motståndarna tröt medan våra, trots bara en avbytare, hade bra med spring i benen hela matchen i princip. Eftersom det var en sådan där dag där det flöt på passade vi på att laborera lite med uppställningar och uppgifter. I den tredje perioden fick Tindra testa att stå målvakt, Linnéa fick vara back och mittfältare, Lovisa, Ellen O, Liv och Telma fick testa att vara backar i en offensiv strategi med ytterbackar som skulle delta mycket i anfallsspelet, Sofie och Isabelle fick kliva högre i banan än vid de gjort sig vana vid. Oavsett position skötte de sig med den äran och vi hade ett i stora stunder passningsorienterat spel varierat med snabbt djupledsspel och dribblingsförsök. 9-3 ökades på till 13-3. En avslutande Tofta-reducering gjorde att de fick första och sista ordet. Det blev många avslut, de flesta av dem på mål och enligt mina anteckningar 13 av dem i mål. Domarna ville ha det till 15-4, motståndarna har lagt in 14-4 i Fogis... Högst en av dessa instanser har rätt...